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붉은 빵곰팡이 세포의 당운반 Sugar Transport in Conidia of Neurospora crassa

Korean Journal of Microbiology 1975년 13권 2호 p.45 ~ 50
이호사,
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이호사 ( LEE Ho-Sa ) 
Kyung Hee Univ. Department of Biology

Abstract

發芽되지 않은 붉은빵곰팡이()NEurospora crassa)의 conidia가 ^(14)C-sorbose나 ^(14)C-3-O-methylglucose를 흡수하는 것을 millipore filter technique로 측정하였다.

Sorbose나 methylglucose가 細胞內에 운송되는 최적 pH는 4.75이다.

發芽되지 않은 conidia를 buffer용액에서 기아를 시켰을 때 發芽된 conidia나 mycelia에서 관찰된 것과는 달리 그들의 糖運送能力은 de-repression이 되지않고 제2의 조절기작으로써 運搬되고 있다.




Uptake of ^(I4)C-sorbose and ^(I4)C-3-Ο-methylglucose by ungerminated conidia of
Neurospora crassa was measured by means of the millipore filter technique. Initial rats
of uptake of both sorbose and 3-Ο-methylglucose show a marked dependence on pH of
the incubation medium in the range between pH 3.5 and pH 6.5. The optimal pH for
uptake of both sugars is close to 4.75.
When ungerminated conidia are "starved" with buffer for a prolonged period of time
prior to assaying their transport capacity and mycelia, no de-repression of the
glucose-repressible sugar transport system is effectuated in contrast to the findings for
germinated conidia.

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