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Glucose를 비타민 C로 변형시키는 과정의 최적화에 대한 연구

Optimization of the Transformation of D-Glucose to Vitamin C

약학회지 1988년 32권 6호 p.386 ~ 393
정종경, 구양모, 김공환,
소속 상세정보
정종경 (  ) - 서울대학교 약학대학
구양모 (  ) - 서울대학교 약학대학
김공환 (  ) - 아주대학교 생물공학과

Abstract


Chemical transformation of D-glucose to 2-keto-L-gulonic acid and L-ascorbic acid has been examined. D-Sorbitol obtained from D-glucose was microbiologically oxidized to L-sorbose by G. suboxydans in 90% yield. en treatment of L-sorbose with acetone in the presence of sulfuric acid, its diacetonide is obtained in 95% yield. This diacetonide is oxidized to the corresponding acid with nickel chloride-hypochlorite, and the acid is directly transformed to L-ascorbic acid. The over all yield of Vitamin C from D-glucose achieved is 54%.

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